Viewpoints

Nora Fuchs (DE) & Nina Maria Kleivan (NO)
Udstillingsperiode 29.05 - 20.06

Nina Maria Kleivan (NO) er uddannet fra Kunstakademiet (KBH) og arbejder bredt med grafik, maleri, foto, video og installation. Modtager af Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og har solgt til Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfonden og Kastrupgårdsamlingen.

Nina Maria Kleivan om projektet : “Som 19-årig mistede jeg mit norske statsborgerskab ved en administrativ fejl. Nu er der opstået mulighed for at genansøge om et dobbelt statsborgerskab - det er mit afsæt for udstillingen “Viewpoints”. Jeg prøver at skabe et mentalt bjerglandskab fra hvilket jeg kan overskue og gense en række begivenheder fra min opvækst i Norge. En opvækst der på godt og ondt var præget af at Norge til trods for dets geografiske nærhed var et radikalt anderledes sted end det Danmark jeg blev flyttet til i 60ere. Bjerget bliver dermed på samme tid symbolet på Norge og symbolet på mit behov for at danne mig et overblik.”


Nora Fuchs (DE) fotograf, skulptør og professor i 3D kunst ved university of applied sciences and Art i Dortmund. Nomineret til prisen Art HAUS am KLEISTPARK Berlin. Artist in Residence i Nes, Skagaströnd og vinder af Schwimmtieralarm.

Nora Fuchs fortæller : “Siden 1990 har jeg samlet på unikke vinkler med mit kamera; udsigten gennem vinduet til dét på den anden side. Fotografierne er taget på rejser. De viser altid i mere eller mindre grad interiørets detaljer. At være indenfor er at befinde sig i et beskyttet rum; måske et rum, man har lyst at forlade. Man står direkte på grænsen til dét på den anden side, og heri følger forventningerne. Udenfor venter en ukendt verden, der skal undersøges og dette på afstand fra det hyggelige rums sikkerhed. Længslen efter det ukendte eller begæret for at blive i det sikre rum veksler og sammenfletter.“

UDSTILLINGS-KALENDER

KOMMENDE UDSTILLINGER

Maria Viftrup

Læs mere her

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Rómulo Celdrán og Kristoffer Axén

Læs mere her

Roman Klonek

Læs mere her

Jens Chr. Jensen

Læs mere her