Rómulo Celdrán (ES)

SHARP
Udstillingsperiode 09.04 - 08.05

Fernisering fredag d. 9. april kl. 12-19

Kunstnere har ofte deformeret og ændret objekternes egenskaber (eller proportioner) og dermed vendt fortolkningen af ​​deres betydninger og undergravet forholdet mellem tilskuer og arbejde. Rómulo´s kunstneriske virke følger dette spor der stammer fra princippet om at ændre det, der er håndgribeligt. Han finder sine objekter i sit daglige private og professionelle liv. Udover skulpturer arbejder Celdrán med maleri og tegning.

"Virkeligheden eksisterer ikke," Rómulo Celdrán sigter mod at dekonstruere vores opfattelsesproces med sine hyperrealistiske tegninger og skulpturer af hverdagslige ting, der viser, at virkeligheden ligesom skønhed er i betragteren. "Hvis det der eksisterer er den opfattelse, vi har af det, hvorfor ikke udforske de underliggende principper for denne opfattelse? I tråd med Claes Oldenburg tager hans udforskning form af mikroskopisk observerede objekter, forstørret til spektakulær skala. Han arbejder i både to- og tredimension, på en løbende serie af monokromatiske tegninger med titlen "Zoom", der er relateret til hans serie af blandede medie-skulpturer, "Makro." Celdrán går ikke glip af en eneste uendelig detalje i sine genskabelser: hans tegning af blyantspåner afslører den fint kornede tekstur af træet, mens hans skulptur af en flaskehætte indeholder en støv af rust.

Makro - serien skal ses som en kameralinse der ændrer objekternes skala radikalt. Værkerne kommer således til at fungere som et forstørrelsesglas, der bringer os tættere på objektet og giver det nye dimensioner, styrker dets tilstedeværelse og opfordrer os til at udforske det. De fysiske love der styrer vores logik nedbrydes, og det er netop i denne sætten spørgsmålstegn ved virkeligheden at Rómulo som kunstner trives bedst. Han skaber facetter af mulige verdener, der selv afgrænset af håndgribelige grænser bliver bundet til en fremmedgørende virkelighed.


Soloudstillinger (udvalg)

Hasted Kraeutler Gallery, New York
Makro, Arthobler Gallery, Zürich
Zoom på Raquel Ponce Gallery, Madrid


gruppeudstillinger (udvalg)

Sketchy, Hasted Kraeutler Gallery, New York
Contemporary Art Biennal på Conde Duque Cultural Center, Madrid
Realismus - das Abenteuer der Wirklichkeit. Courbet-Hopper-Gursky, Tyskland/Holland

Rómulo Celdrán udvikler sit arbejde inden for områderne tegning, maleri og skulptur. Han havde sin første separatudstilling i en alder af 16. Hans tidlige introduktion i den professionelle kunstneriske verden fik ham til at konsolidere sin kunstneriske uddannelse på en selvlært måde. Hans curriculum vitae inkluderer soloudstillinger som Rómulo Celdrán på Hasted Kraeutler Gallery i New York i 2014, Makro i 2013 på Arthobler Gallery i Zürich (Schweiz) eller Zoom på Raquel Ponce Gallery i Madrid i 2010; gruppeudstillinger på internationalt niveau med hans deltagelse i Sketchy på Hasted Kraeutler Gallery i New York i 2013, ONCE Foundation IV Contemporary Art Biennal på Conde Duque Cultural Center i Madrid i 2012 eller Realismus - das Abenteuer der Wirklichkeit. Courbet-Hopper-Gursky (Tyskland), en turnéudstilling gennem Tyskland og Holland i 2010.

UDSTILLINGS-KALENDER

KOMMENDE UDSTILLINGER

Marianne Thygesen / Ancient Cultures

læs mere her

Annemette Lichtenberg og Marie J. Engelsvold / Medvind

læs mere her

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Birgit Bjerre / Rumfald

læs mere her

Finn Richardt / Understrømme

Læs mere her

Paul Neale / Domestica 12.01 - 10.02. 2024

Læs mere her

Tong Wang og Pontus Kjerrman / Fabler og fantasier

juleferie 22.12.23 - 3.01.24 - besøg efter aftale på tel. 23205302Læs mere her