GHOST TOWN

Michael Rytz (DK) / Roman Klonek (POL)
Udstillingsperiode 31.marts - 29. april 2017

Som barn ville Michael Rytz gerne være usynlig, som et spøgelse - det skete aldrig. Nu mange år senere er han blevet usynlig. I en storby, hvor folk har hovedet under armen og ikke er tilstede, fordi de er begravede i deres telefoner og har så travlt med at leve livet at de glemmer at leve det.

I sine mangefaceterede, bizarre og fragmentariske værker vender Michael Rytz byens liv på vrangen og putter den ned i skraldespanden for at skildre livet, som det kunne have udfoldet sig i kunstnerens egen indre dialog. Materialerne er gammelt papir (helt tilbage til 1908), gamle kort og ting der er fundet eller som kunstneren har fået foræret. - En mands skrammel er en anden mands guld. Det hele bearbejdes, bliver klippet og klistret, sat sammen og skilt ad igen. Der males i flere lag med akryl, vandfarve, børnetusch, blæk , kridt, olie og kulpulver.

MICHAEL RYTZ er selvlært kunstner og illustrator. Han beskæftiger sig primært med tegning, maleri, artist-books, plakater og mail-art. Har udstillet i Danmark, Belgien, Canada, USA, England og Kina og har tegnet for bl.a  Esquire (Russia), The Guardian (UK),Politiken, The Hollywood Reporter (Russia), Danmarks Radio, Ingen Frygt, Designmatters, Wibroe-Duckert, Complex Magazine (US), Riot Magazine, Euroman m.fl.ROMAN KLONEK, født i Kattowitz / Polen er internationalt kendt for sine træsnit. Klonek har en særlig stor interesse for de gammeldags østeuropæiske tegneserier og  lader han sig inspirere af mangeartede grafiske trykmetoder. Hans motiver vidner om finurlige skabninger, metamorfoser af mennesker og dyr der mødes i akavede situationer i en pop-surrealistisk verden. Slående i hans værker er de typografiske elementer af kyrilliske og asiatiske tegn og den meget fine balancegang mellem propaganda og folklore.  

Klonek har studeret Graphic Arts Düsseldorf, hvor han også er bosiddende og hvor han igennem mange år har fordybet sig i det grafiske udtryk. Udover sit kunstneriske virke arbejder Klonek som gæsteprofessor på Folkwang Universitetet for kunst i Essen og har fra 2001 til 2008  været  en del af Galerie Revolver og aktiv deltager på festivalen ”Pictoplasma ”.

UDSTILLINGS-KALENDER

KOMMENDE UDSTILLINGER

Finn Richardt / Understrømme

Læs mere her

Birgit Bjerre / Rumfald

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Paul Neale / Domestica 12.01 - 10.02. 2024

Læs mere her

Tong Wang og Pontus Kjerrman / Fabler og fantasier

juleferie 22.12.23 - 3.01.24 - besøg efter aftale på tel. 23205302Læs mere her

Maria Viftrup

Læs mere her

Rómulo Celdrán og Kristoffer Axén

Læs mere her