Marianne Nielsen & Lotte Agger

Repetition
28. okt. - 26. nov. - 2022
Fernisering fredag d. 28. okt. kl. 17 - 19

Når man beskæftiger sig med natur som motiv, bevæger man sig ind i et område med mange betrådte stier.

At kalde udstillingen repetition, er at nikke til den erkendelse. At titlen også er nøgtern og underspillet, er ud fra et ønske om at værkerne skal ses, uden at man lader sig forføre eller styre af de fordomme der er knyttet til plante- og blomstermotivet. Netop det konkret tilstedeværende, er et omdrejningspunkt, både i Lotte Aggers, og Marianne Nielsens arbejde. Repetition som titel leder opmærksomheden hen på fremstillingen af værkerne. Sådan mindes vi om, at værkerne ikke er natur, men kulturgenstande, der er kommet ud af kunstnerens hænder. Repetition er et vilkår, når man vil fremstille natur. Fordi naturen er så uendelig i antal. Der er et forsøg på at få lidt af denne ”generøsitet” ind i værkerne.

 Marianne Nielsen har gennem mange år arbejdet med plantemotiver i sin keramik. De fleste af planteforlæggene finder hun i området omkring sit atelier i Københavns Nordvestkvarter. Indenfor de sidste år er der kommet en større grad af stoflighed i leret og glasuren, og værkerne har derved taget en retning lidt væk fra den naturalistiske fremstilling, der ellers er karakteristisk for Marianne Nielsens arbejde. Et mere keramisk udtryk, sammen med et mindre naturtro farvevalg, forøger kontrasten mellem motiv og materiale. Dette giver frihed til at vælge et mere enkelt og ubearbejdet naturmotiv, fordi det er tydeligt at der er tale om keramiske objekter. Der er en dobbeltrolle til stede, som et spændingsfelt i plantefremstillingerne; er det plante eller keramik?

Marianne Nielsen er uddannet keramiker på Designskolen Kolding i 1994-1999. Hun arbejder primært med unika, og har udstillet ved en række internationale udstillinger. Herhjemme har hun bl.a. været repræsenteret på Designmuseum Danmark og Danmarks Keramikmuseum CLAY.

Repetitionerne i Lotte Aggers værker starter som kamerabaserede registreringer af vækster og mønstre. Værkerne er modelleret op af digitalt manipulerede printede fragmenter. Det printede papir er et fysisk materiale. Værket bliver til i samklangen mellem motiv og materiale, i en proces hvor motivet dekonstrueres og genskabes. Det repeteres i mønstre med en taktil dimension. I processen opstår der nye mønstre.

Hun registrerer naturen og mødet mellem det naturlige og det som er kulturelt formet. Agger leder efter et punkt hvor natur og kultur mødes - eller skilles.

Marianne Nielsen er uddannet keramiker på Designskolen Kolding i 1994-1999. Hun arbejder primært med unika og har udstillet ved en række internationale udstillinger. Herhjemme har hun bl.a. været repræsenteret på Designmuseum Danmark og Danmarks Keramikmuseum CLAY.

Det er tredje gang Lotte Agger og Marianne Nielsen udstiller sammen. Graden af forskelle og ligheder mellem de to kunstneres værker, skaber en flot balance. Værkerne både klæder og forstærker hinanden.

UDSTILLINGS-KALENDER

KOMMENDE UDSTILLINGER

Marianne Thygesen / Ancient Cultures

læs mere her

Annemette Lichtenberg og Marie J. Engelsvold / Medvind

læs mere her

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Birgit Bjerre / Rumfald

læs mere her

Finn Richardt / Understrømme

Læs mere her

Paul Neale / Domestica 12.01 - 10.02. 2024

Læs mere her

Tong Wang og Pontus Kjerrman / Fabler og fantasier

juleferie 22.12.23 - 3.01.24 - besøg efter aftale på tel. 23205302Læs mere her