Finn Richardt / Nærvær

Udstillingsperiode 5/8 - 10/9 2016

Galerie Pi åbner sæsonen med en udstilling af den danske kunstner Finn Richardt. Han viser en række nye malerier der relaterer sig til naturen, virkeligheden, til øjeblikkets stemning og til den sanselige oplevelse af vand. Igennem sin virtuose håndværksmæssige kunnen, skildres vandets transparens, bevægelse og spejling af en omgivende natur.

Richardts maleri er langsomt og kontemplativt og indgår ikke i en bestemt malerisk tradition. Han giver sig nødigt i kast med at udlægge baggrunden for tilblivelsen af værket, men udtaler at billedet ikke skal være andet og mere end sig selv og ikke indeholde noget budskab eller program. I sine værker insisterer han på sit eget, individuelle mellemværende med naturen og møder med ydmyghed og åbenhed. Billedsproget kan antyde et slægtskab med så forskellige malere som Arnold Böcklin og Claude Monet, men er samtidig en del af et nutidigt udtryk.

Finn Richardt er uddannet på Det Danske Kunstakademi i 1984. Han er repræsenteret ved Ny Carlsbergfondet. Statens Kunstfond. Vejle Kunstmuseum. Kastrupgårdsamlingen, Kastrup. Ribe Amt. Journalisternes Hus, Århus. Rauman Kunstmuseum, Finland. Københavns Kommune, Holbæk og Rønne Kommune. Skovgaardmuseet, Viborg, Galerie Pi, København. State House, Boston, Massachusetts, USA.

UDSTILLINGS-KALENDER

KOMMENDE UDSTILLINGER

Maria Viftrup

Læs mere her

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Rómulo Celdrán og Kristoffer Axén

Læs mere her

Roman Klonek

Læs mere her

Jens Chr. Jensen

Læs mere her