Finn Richardt / Nærvær

Udstillingsperiode 5/8 - 10/9 2016

Galerie Pi åbner sæsonen med en udstilling af den danske kunstner Finn Richardt. Han viser en række nye malerier der relaterer sig til naturen, virkeligheden, til øjeblikkets stemning og til den sanselige oplevelse af vand. Igennem sin virtuose håndværksmæssige kunnen, skildres vandets transparens, bevægelse og spejling af en omgivende natur.

Richardts maleri er langsomt og kontemplativt og indgår ikke i en bestemt malerisk tradition. Han giver sig nødigt i kast med at udlægge baggrunden for tilblivelsen af værket, men udtaler at billedet ikke skal være andet og mere end sig selv og ikke indeholde noget budskab eller program. I sine værker insisterer han på sit eget, individuelle mellemværende med naturen og møder med ydmyghed og åbenhed. Billedsproget kan antyde et slægtskab med så forskellige malere som Arnold Böcklin og Claude Monet, men er samtidig en del af et nutidigt udtryk.

Finn Richardt er uddannet på Det Danske Kunstakademi i 1984. Han er repræsenteret ved Ny Carlsbergfondet. Statens Kunstfond. Vejle Kunstmuseum. Kastrupgårdsamlingen, Kastrup. Ribe Amt. Journalisternes Hus, Århus. Rauman Kunstmuseum, Finland. Københavns Kommune, Holbæk og Rønne Kommune. Skovgaardmuseet, Viborg, Galerie Pi, København. State House, Boston, Massachusetts, USA.

UDSTILLINGS-KALENDER

KOMMENDE UDSTILLINGER

Marianne Thygesen / Ancient Cultures

læs mere her

Annemette Lichtenberg og Marie J. Engelsvold / Medvind

læs mere her

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Birgit Bjerre / Rumfald

læs mere her

Finn Richardt / Understrømme

Læs mere her

Paul Neale / Domestica 12.01 - 10.02. 2024

Læs mere her

Tong Wang og Pontus Kjerrman / Fabler og fantasier

juleferie 22.12.23 - 3.01.24 - besøg efter aftale på tel. 23205302Læs mere her