Finn Richardt / Understrømme

Den danske kunstner Finn Richardt skildrer igennem sit virtuose maleri vandets natur; dets transparens, bevægelse og dybde i et samspil mellem naturen og sig selv. Der er en ren instrumentel side ved vand, som interesserer Richardt, men også dets flygtighed, uhåndgribelighed, foranderlighed og det dødbringende aspekt.

Richardts maleri er langsomt og kontemplativt og han giver sig nødigt i kast med at udlægge baggrunden for tilblivelsen eller hans kunstneriske mål. For Richardt er maleriet per se; uden budskaber eller program og skal ikke bære andet eller mere end sig selv. Han insisterer på sit eget, individuelle mellemværende med naturen og møder den med ydmyghed og åbenhed. Billedsproget kan antyde et slægtskab med så forskellige malere som Arnold Böcklin og Claude Monet, men er samtidig en del af et nutidigt udtryk.


Finn Richardt er uddannet på Det Danske Kunstakademi i 1984. Han er repræsenteret ved Ny Carlsbergfondet. Statens Kunstfond. Vejle Kunstmuseum. Kastrupgårdsamlingen, Kastrup. Ribe Amt. Journalisternes Hus, Århus. Rauman Kunstmuseum, Finland. Københavns Kommune, Holbæk og Rønne Kommune. Skovgaardmuseet, Viborg, Galerie Pi, København. State House, Boston, Massachusetts, USA.

UDSTILLINGS-KALENDER

KOMMENDE UDSTILLINGER

Marianne Thygesen / Ancient Cultures

læs mere her

Annemette Lichtenberg og Marie J. Engelsvold / Medvind

læs mere her

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Birgit Bjerre / Rumfald

læs mere her

Paul Neale / Domestica 12.01 - 10.02. 2024

Læs mere her

Tong Wang og Pontus Kjerrman / Fabler og fantasier

juleferie 22.12.23 - 3.01.24 - besøg efter aftale på tel. 23205302Læs mere her

Maria Viftrup

Læs mere her