Bestil

Hans Meerveld

"Da jeg var barn kunne jeg godt lide at bygge kikkasser af gamle skokartonger. Jeg lavede hul i låget og limede silkepapir på i forskellige farver. Kartongen fyldte jeg med forskellige temaer. Det kunne være en legeplads, en have eller et møbleret rum. Jeg kan stadig huske følelsen af at kunne konstruere en afsondret verden, som kun jeg havde adgang til og at kunne opbygge forskellige stemninger med farve og lys.

Jeg har stadig i dag den samme fascination for at bygge rum. Det er hovedtemaet i mine malerier. Jeg vil skabe lys, refleksioner, stilhed, forventning. Mine værker fungerer, som et vindue mod en afskallet virkelighed, jeg længes efter at være i. En virkelighed som oftest ikke findes. De er tolkninger af det jeg har set, tror jeg har set eller gerne vil se. Ikke desto mindre har jeg været omsluttet af hvert rum. Jeg har udforsket det og oplevet lyset med en overbevisning om, at det har noget at fortælle.

I en verden præget af en overflod af lyde, billeder og bevægelse vil jeg gerne udfordrer til at stoppe op, betragte og reflektere. Hvad fortæller rummet ? Hvad fortæller lyset og hvad siger det om beskueren" ?