Karin Ohlsen - Vielfalt

Udstillingsperiode 22.02 - 23.03 2019

Karin Ohlsen´s stærke farvesans og gennemarbejdede farveflader med deres rå taktilitet udstråler en ro og styrke, der sammen med kompositionens pragmatiske enkelhed og venlige humor giver en oplevelse af originalitet og sandhed. Erindringer graves frem blandt de foretrukne motivkredse; landskaber, træer, huse og mennesker, formidlet gennem oliemaleriet.

I landskaberne fanger Ohlsen med ro, trøst og styrke selve naturens væsen. Hus-motiverne, rummer referencer til beskyttelse og tryghed og indeholder ligesom kunstnerens menneskeskikkelser reminiscenser fra kropslige og sjælelige tilstande med afsæt i sociale og mellemmenneskelige temaer fra det levede liv. Kompositionens figurative enkelthed fremstår ofte formmæssigt fordrejet og koloristisk skæv. Her gives farven rige udfoldelsesmuligheder, og det naivistiske tilsnit åbner op for en sorgløshed, der bakkes op af farvedetaljer med kant.

Sandheden findes i farvens mange lag, som hver rummer deres helt egen historie. Det er med denne positive ligefremhed at Karin Ohlsen åbner sluserne til sit publikum og overbringer indtryk af en langt mere inderlig og seriøs karakter, end hvad der ligger på den sorgløse overflade. Bevægelsen omkring det lette og legende følges altid med en monumental autoritet der stiller tankerne ind på centrale spørgsmål omkring viljen til overlevelse. Gnisten, overlevelsesinstinktet og livsglæden i Karin Ohlsens værker er således ikke til at tage fejl af. Der er masser af eftertanke i Karin Ohlsens værker, men hun har også en humoristisk konstaterende tilgang til tingenes tilstand. Denne kombination sammen med glæden, dybden og en gedigen råstyrke er uimodståelig, og venter blot på at omslutte sit publikum i fuld armlængde.

Karin Ohlsen; født I Dessau, bosat og arbejder i Hamburg. Medlem af kunstnergruppen Rimfaxe og kunstner-sammenslutningen BKK Hamburg. Tilknyttet Galerie Pi, Galleri Progress, Galerie Sulegaarden. Har udstillet i bl.a Marstall Ahrensburg, Berbedorf Kunsthaus, Hamburg, Edviks Kunsthal, Stockholm, Kennfaden Kunst, Hamburg, Galeri Papenhuder, Hamburg, Galerie Zeisler, Berlin, Galerie M6, Hamburg.

UDSTILLINGS-KALENDER

KOMMENDE UDSTILLINGER

DECEMBER I PI

Læs mere her

Finn Richardt - Højvande

Læs mere her

Marie Engelsvold & Morten G Abel

Læs mere her

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Om en forlæns erindring

Læs mere her

SØREN TOUGAARD

Læs mere her

REFLECTION

Læs om udstillingen her

POSTED / UNPOSTED

Læs om udstillingen her